سفارش تبلیغ
صبا ویژن

جامعه امروزی به علت وجود مشغله فروان و آلودگی های بسیار، چه فیزیکی(مانند آلودگی ها و آلودگهای صوتی) و چه روحی(انواع گرایشات به عوامل بازدارنده انسان در مسیر روشنایی) دچار مشکلات و نقصان های روحی فراوان شده که یکی از این آسیبها "بد خلقی" است. یکم راحت تر صحبت کنیم... تا حالا پیش اومده که به جایی بری و شخصی رو ببینی بهش سلام کنی و جوابت رو از روی بدخلقی نده... یا با کسی برخورد کردی که احساس کنی اصلا از اینکه تو رو مقابل خودش میبینه براش سخته... این افراد منبع انرژی منفی هستن و وقتی که باشون برخورد میکنی حس میکنی که دنیا چقدر سخت میگذره... این افراد مثل یه جوراب بد بو می مونن (آره یه جوراب) که آدمهای دیگه رو از خودشون بخاطر نحوه برخورد و بدخلقی هاشون فراری میدن...بدخلقی از نظر من چند دلیل میتونه داشته باشه... مشکلاتی که به دلیل برطرف نشدن دائما شخص رو تضعیف روحیه میکنه و شادابی رو ازش میگیره... یکی دیگه هم زندگی یکنواخت و بدون هیچ شوک خوشحال کننده هست. شما هم بقیه دلایلی که به ذهنتون میرسه نام ببرید... و یه آدم چطور میتونه از این حالات بسیار زننده فرار کنه و خودش رو نجات بده...

 

در ادامه می خونید که قرآن درباره اخلاق چی گفته:

فَبِمَا رَحْمَةٍ مِّنَ اللّهِ لِنتَ لَهُمْ وَلَوْ کُنتَ فَظًّا غَلِیظَ الْقَلْبِ لاَنفَضُّواْ مِنْ حَوْلِکَ فَاعْفُ عَنْهُمْ وَاسْتَغْفِرْ لَهُمْ وَشَاوِرْهُمْ فِی الأَمْرِ فَإِذَا عَزَمْتَ فَتَوَکَّلْ عَلَى اللّهِ إِنَّ اللّهَ یُحِبُّ الْمُتَوَکِّلِینَ ?آل عمران- 159?

 

ترجمه مکارم شیرازی: به (برکت) رحمت الهی، در برابر آنها ( مردم) نرم (و مهربان شدی)! و اگر خشن و سنگدل بودی، از اطراف تو، پراکنده می‏شدند. پس آنها را ببخش و برای آنها آمرزش ‍ بطلب! و در کارها، با آنها مشورت کن! اما هنگامی که تصمیم گرفتی، (قاطع باش! و) بر خدا توکل کن! زیرا خداوند متوکلان را دوست دارد.

چه زیبا گفته این تصور به ذهن میاد که همیشه آدمهای خوش خلق مثل یه ملکه زنبور می مونن که آدمهای دیگه رو مثل یه دسته زنبور به خودشون جذب میکنن.

البته رسیدن به این مقام و منزلت کار هرکسی نیست و به سادگی برای همه قابل دسترسی نیست، در آیات زیر به این نکته اشاره شده:

وَلَا تَسْتَوِی الْحَسَنَةُ وَلَا السَّیِّئَةُ ادْفَعْ بِالَّتِی هِیَ أَحْسَنُ فَإِذَا الَّذِی بَیْنَکَ وَبَیْنَهُ عَدَاوَةٌ کَأَنَّهُ وَلِیٌّ حَمِیمٌ ?فصلت - 34?

مکارم: هرگز نیکی و بدی یکسان نیست، بدی را با نیکی دفع کن، تا دشمنان سرسخت همچون دوستان گرم و صمیمی شوند!


 

وَمَا یُلَقَّاهَا إِلَّا الَّذِینَ صَبَرُوا وَمَا یُلَقَّاهَا إِلَّا ذُو حَظٍّ عَظِیمٍ ?فصلت - 35?

مکارم: اما به این مرحله جز کسانی که دارای صبر و استقامتند نمی‏رسند، و جز کسانی که بهره عظیمی از ایمان و تقوا دارند به آن نائل نمی‏گردند.

واقعا که چقدر سخته که آدم به چنین مقامی دست پیدا کنه... ولی لذتی که توی این راه هست انسان رو سرمست میکنه و خیلی شیرنه. من خودم توی چند محیط متفاوت کار کردم که مستقیما با مردم مختلف در ارتباط بوده. بعضی ها وقتی با آدم برخورد میکنن انگار که قبلا با شما مشکلی داشتن و حالا به اجبار به دیدار شما اومدن. اما وقتی بتونی به طریقی با اینها ارتباط برقرار کنی که از اون حالت خارج بشن هم به شما احساس خوبی دست میده و هم به طرف مقابل... و این احساس باعث میشه که شخص مقابل ناخودآگاه از شما برداشت مثبتی داشته باشه






تاریخ : شنبه 92/7/6 | 8:15 عصر | نویسنده : علیرضا صادقی برادرشهید محمدصادقی حسن آبادی | نظرات ()
.: Weblog Themes By M a h S k i n:.